You are currently viewing CE SĂ FAC CÂND MI ESTE RUPT CAZANUL

CE SĂ FAC CÂND MI ESTE RUPT CAZANUL

Dacă ați observat oricare dintre problemele de mai sus, primul dvs. port de escală este să contactați un inginer pentru siguranța gazului și să rezervați o vizită. Aceștia vor putea stabili dacă problema poate fi rezolvată sau dacă boilerul dumneavoastră trebuie înlocuit. Durata medie de viață a unui cazan este de aproximativ 10-15 ani, dar mai puțin dacă nu reușiți să efectuați verificările regulate de întreținere. Adevărul este că cazanele sunt supuse la o presiune mecanică uriașă în mod constant, mai ales pe vreme mai rece, astfel încât chiar și cel mai înalt cazan se va defecta în cele din urmă. Deși multe defecțiuni pot fi reparate, este probabil ca problemele să apară din ce în ce mai mult pe măsură ce trece timpul. Cazanele mai vechi sunt, de asemenea, mai puțin eficiente din punct de vedere energetic și pot provoca mai multe daune mediului. De fiecare dată când plătiți pentru un instalator calificat să vă viziteze casa și să vă repare, trageți bani care ar putea fi cheltuiți mai bine pentru un cazan nou și eficient. Dar înainte de a instala un nou cazan combinat, ați luat în considerare un cazan pe biomasă pentru soluția dvs. de încălzire a locuinței? Biomasa este ceva la care oricine se gândește la instalarea unui cazan nou ar trebui să se gândească serios. În întreaga lume, combustibilii fosili precum gazul și petrolul sunt înlocuiți cu combustibil organic din biomasă pentru a încălzi casele și clădirile pentru un viitor durabil.

Cazane pe peleti

Când vine vorba de înlocuirea unui cazan, oamenii aleg din ce în ce mai mult un cazan pe biomasă în locul cazanului tradițional combinat pe gaz. Acestea sunt sisteme mai prietenoase cu mediul care folosesc combustibili naturali numiți biomasă - peleti, care provin adesea din deșeuri din alte industrii, cum ar fi așchii de lemn sau deșeurile alimentare. Acest lucru este mult mai preferabil arderii tradiționale a gazului, care este un combustibil fosil care emite otrăvuri dăunătoare în atmosfera noastră. Utilizarea energiei din peleti face parte dintr-o tendință mai mare de a deveni verde, care capătă avânt pe măsură ce societatea se îndepărtează de sursele de energie care încălzesc planeta. Proprietarii de case încep să recunoască numeroasele beneficii pentru buzunarele lor, precum și pentru mediu. De la aparatele electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic, cum ar fi frigiderele, mașinile de spălat vase și mașinile de spălat, cărora li se acordă acum etichete de eficiență energetică A+++, până la un nivel scăzut, consumatorii caută cel mai bun randament al investiției, iar încălzirea locuinței nu este diferită. Deși cazanele pe peleti nu vin cu o etichetă energetică oficială, ele sunt de departe alegerea mai ecologică, folosind combustibil din biomasă sub formă de pelete de lemn pentru a funcționa. Pe lângă faptul că sunt viabile pentru un viitor durabil, cazanele pe biomasă au o întreținere redusă, sunt de lungă durată și extrem de eficiente.

cazan pe peleti ondemak SERIA SIRIUS stangaDE CE SĂ TRECI LA UN CAZAN PE PELETI?

Cazanele pe peleți sunt sisteme de încălzire regenerabile care îndepărtează dependența noastră de gaz și, prin înlocuirea unui sistem de încălzire electric cu un cazan pe biomasă, gospodăria medie își reduce producția de dioxid de carbon cu până la 9,5 tone în fiecare an. Puterea generată este neutră din carbon, iar combustibilul este produs din deșeuri organice și lemnoase care, altfel, ajung la gropile de gunoi, sunt arse sau lăsate la sol ca risc de incendiu. Arzătoarele casnice pe biomasă folosesc bușteni, așchii de lemn sau peleți de lemn care sunt cultivați în mod durabil și puteți folosi și orice alte deșeuri de lemn. Aceasta înseamnă că, dacă aveți acces la deșeuri de lemn, puteți alimenta centrala gratuit sau la un cost drastic redus.

TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE UN CAZAN PE BIOMASĂ

Lemnul și așchiile de lemn și peleții sunt considerate o sursă de energie regenerabilă, deoarece pot fi obținute relativ rapid prin creșterea de noi copaci sau plante. În comparație cu gazul, petrolul sau cărbunele, scurgerea resurselor naturale este incomparabilă. Regenerarea cărbunelui poate dura o viață întreagă, iar impactul asupra mediului al forării pentru gaz este enorm, ca să nu mai vorbim de efectul pe care îl are asupra încălzirii globale. Dacă beneficiile de mediu nu sunt suficiente pentru a vă convinge, există multe alte beneficii pentru a vă înlocui vechiul cazan cu un model pe biomasă. Deși s-ar putea să aveți nevoie de mai mult spațiu pentru depozitarea combustibilului (deseori se folosesc așchii de lemn sau peleți), cazanele pe biomasă tind să necesite mai puțină întreținere și pot fi automatizate, precum și au capacitatea de autocurățare. Este posibil să economisiți până la 1200 kg de dioxid de carbon pe an dacă treceți la un cazan mai eficient din punct de vedere energetic.

COSTURI CAZANUL PE PELETI

Costul cazanului pe biomasă în comparație cu un cazan combinat tradițional și costul de instalare a radiatorului este invariabil mai mare pentru început. Dar, când luăm în considerare costurile pe termen mai lung pe durata de viață a fiecăruia, un cazan pe peleți din biomasă este mai accesibil decât ați crede inițial. De exemplu, deși cazanele interne pe peleti pentru o casă britanică de dimensiuni medii vor costa de la 9.000 de lei. Este adesea cazul ca un cazan pe biomasă de uz casnic să poată fi adaptat la sistemele de încălzire existente și la conductele, ceea ce economisește considerabil. Investiția într-un sistem de încălzire cu biomasă are și mai multe recompense sub forma energie regenerabila. Dintr-o dată, o nouă alimentare și montare a cazanului prezintă un potențial complet nou. Pentru cei care se țin de noul cazan și radiatoare tradiționale, costă să se gândească că economisesc – este doar pe termen scurt. În ciuda faptului că costul cazanului combinat și al instalării au fost inițial mai accesibile, odată ce costurile inevitabile pentru reparația cazanului stricat sosesc, împreună cu creșterea continuă a prețurilor la gaz, există într-adevăr puține concurențe în ceea ce privește ce să faci dacă ai un cazan stricat.

ENERGIA BIOMASEI

Căldura din biomasă este viitorul încălzirii casei, iar tranziția are loc acum. Cazanele pe gaz sunt eliminate treptat și este o certitudine că fiecare proprietate se va confrunta cu una sau mai multe dintre aceste probleme cu vechile lor cazane. A fi ecologic și a te îndrepta către opțiuni mai durabile, cum ar fi energia regenerabilă din biomasă, este într-adevăr singura opțiune atunci când mecanismul tău mai vechi nu mai funcționează.

Ce este un cazan pe peleti

Dacă sunteți interesat să explorați modul în care încălzirea cu peleti poate beneficia casa dvs., atunci contactați-ne! cazan pe peleti ondemak SERIA VEGA Compact stanga