Sistemele SPLIT sunt soluția de extindere directă pentru aer condiționat pe tot parcursul anului a clădirilor rezidențiale, activităților micilor afaceri.
Atât partea sursă, cât și cea a utilizatorului, se bazează pe schimbul direct de căldură între agent frigorific și mediu.
Terminalele sistemului, adică unitățile interioare, fac parte din circuitul frigorific : evaporatorul în funcționarea de vară, condensatorul în funcționarea de iarnă.
Fluidul vector este agentul frigorific însuși. Reînnoirea aerului poate fi încredințată unei unități de reînnoire a aerului cu recuperare termodinamică și filtrare electronică.

Aer Conditionat Mono Split

Un aparat de aer condiționat mono split este de tip split; adică este compus din două unități: o unitate exterioară, care regrupează compresorul, schimbătorul exterior cuplat la un ventilator, respingând căldura captată în interior în regim de răcire sau captând căldura din aerul exterior pentru modul de încălzire, și in sfarsit supapa de expansiune. Mono split-ul include si o unitate interioara compusa dintr-un schimbator si un ventilator care raceste sau incalzeste aerul in functie de modul ales.

Unitatea interioară poate fi montată pe perete, tip consolă sau tip casetă.