Cazanul pe peleți este una dintre cele mai bune soluții de încălzire, cu randament ridicat.
Cazanele pe peleți vă pot încălzi întreaga casă și vă pot furniza apă caldă, folosind peleți. Peleții de lemn sunt fabricați din rumeguș comprimat. Atunci când sunt fabricate din lemn durabil, acestea sunt atât regenerabile, cât și durabile și foarte scăzute de carbon, deoarece copacii noi îi înlocuiesc în mod constant pe cei recoltați. Un cazan pe peleți se va aprinde și se va regla automat, sunt eficiente cu emisii foarte scăzute și le puteți programa să se aprindă și să se oprească. Trebuie doar să-l ții plin cu peleți și să-l curățezi din când în când.

De ce ar trebui să încălzim cu peleți?

Pe scurt, din motive ecologice, economice și ideologice. Arderea peleților de lemn este neutră din punct de vedere al CO2. Cu alte cuvinte, ei eliberează aceeași cantitate de CO2 în timpul arderii lor pe care copacul a absorbit anterior din aer și s-a transformat în oxigen.

Încălzirea cu peleți de lemn este eficientă din punct de vedere al costurilor. Deoarece prețul peleților nu este cuplat cu prețul petrolului, ci este determinat de forțele pieței de cerere și ofertă, este previzibil și a fost constant mai ieftin decât uleiul de încălzire timp de mulți ani.

Lemnul este o materie primă regională, iar industria peleților din lemn este bine dezvoltată. Acest lucru are ca rezultat mai multe beneficii pentru consumatori: Aceștia sprijină economia regională și creează locuri de muncă. Spre deosebire de petrol, care este furnizat predominant din regiunile de criză, cum ar fi Orientul Mijlociu, sau în comparație cu gazul, a cărui aprovizionare depinde de asemenea de deciziile politice din țări străine, proprietarii de sisteme de cazane pe peleți se încălzesc cu un combustibil fiabil.