Pompa de caldura oferă o alternativă eficientă din punct de vedere energetic la cuptoarele și aparatele de aer condiționat pentru toate climatele. La fel ca și frigiderul dvs., pompele de căldură folosesc energie electrică pentru a transfera căldura dintr-un spațiu rece într-un spațiu cald, făcând spațiul rece mai rece și cel cald mai cald. În timpul sezonului de încălzire, pompele de căldură transferă căldura din exteriorul răcoros în casa ta caldă. În timpul sezonului de răcire, pompele de căldură transferă căldura din casa ta în exterior. Deoarece transferă căldură mai degrabă decât generează căldură, pompele de căldură pot oferi eficient temperaturi confortabile pentru casa ta. 

Pompe de căldură cu sursă de aer

Există trei tipuri principale de pompe de căldură conectate prin conducte: aer-aer, sursă de apă și geotermală. Acestea colectează căldură din aer, apă sau sol din afara casei dvs. și o concentrează pentru a fi utilizate în interior.

Cel mai comun tip de pompa de caldura este pompa de caldura cu sursa de aer , care transfera caldura intre casa dumneavoastra si aerul exterior. Pompa de căldură de astăzi poate reduce consumul de energie electrică pentru încălzire cu aproximativ 50% în comparație cu încălzirea cu rezistență electrică, cum ar fi cuptoarele și plintele de încălzire. Pompele de căldură de înaltă eficiență dezumidifică, de asemenea, mai bine decât aparatele de aer condiționat central standard, ceea ce duce la o utilizare mai mică a energiei și un confort de răcire mai mare în lunile de vară. Pompele de căldură cu sursă de aer au fost folosite de mulți ani în Romania. Cu toate acestea, în ultimii ani, tehnologia pompelor de căldură cu sursă de aer a avansat, astfel încât oferă acum o alternativă legitimă de încălzire a spațiului în regiunile mai reci.