O strategie de ventilatie este o parte integrantă pentru orice clădire comercială și rezidențială cu aceasta vine o serie de considerente cheie.

Importanța pe care calitatea aerului din interior o are asupra ocupanților săi și modul în care ventilația, împreună cu lumina naturală, este un factor cheie pentru crearea unei clădiri sănătoase și durabile.

Ventilatie mecanica

Acolo unde ventilația naturală este inadecvată sau problematică, aceasta poate fi îmbunătățită prin introducerea ventilației mecanice.

Aerul exterior conține o concentrație de CO 2 de aproximativ 410 ppm. Un nivel interior de CO 2 de 1000 ppm asigură o calitate adecvată a aerului, 1200 ppm va asigura o calitate bună a aerului interior în majoritatea situațiilor, iar  peste 1600 ppm indică o calitate slabă a aerului

Un sistem de recuperare a căldurii este benefic deoarece toată lumea își dorește ca casa să fie cât mai etanșă pentru a profita la maximum de încălzire, cu toate acestea, acest lucru poate cauza o calitate slabă a aerului, deoarece nu există surse de ventilație naturală. Având o clădire etanșă, fără ventilație, ceea ce duce la o calitate slabă a aerului din interior poate crește semnificativ efectele astmului și ale altor probleme respiratorii. Alte probleme care pot fi cauzate ca urmare a calității proaste a aerului din interior sunt condensul, mucegaiul, acarienii, mirosurile neplăcute și acumularea de gaze toxice.

Dacă instalați un sistem de recuperare a căldurii, acesta va extrage aerul umed și viciat din toate încăperile umede din casa dvs. și îl va înlocui cu aer curat, filtrat, proaspăt și cald în toate camerele și dormitoarele dvs. locuibile, fără a lăsa căldura să scape. Casa dvs. va fi complet ventilată pe tot parcursul anului, cu până la 95% din căldura irosită în mod normal fiind recuperată, oferindu-vă economii substanțiale de energie. Instalarea unui sistem de recuperare a căldurii permite proprietății dvs. să rămână etanșă la aer, fără a fi necesare orificii de aerisire pentru ferestre sau extractoare de baie, acest lucru creând un mediu mai sănătos, mai curat și mai liniștit.