În trecut, ventilația clădirii se baza pe numărul maxim estimat de ocupanți, împreună cu o serie de alte elemente. Aici auzim lucruri precum 2 schimburi de aer pe oră. Acesta a fost cel mai bun mod de a asigura o calitate sigură a aerului din interior până când a apărut ventilația de control al cererii.

După cum vă puteți imagina, sălile de conferințe care pot găzdui sute de persoane necesită mai multe schimbări de aer decât un birou cu o singură cameră. Dar ce se întâmplă când sala de conferințe nu este folosită?

Cu multe sisteme existente, numărul de schimburi de aer este același dacă camera este folosită sau nu. Aceasta înseamnă că sistemele aduc mult mai mult aer exterior decât este necesar și ajungeți să plătiți pentru a condiționa acel aer. Dacă ar exista o modalitate de a monitoriza schimbările din mediul interior și de a ajusta schimbările de aer în funcție de rezultate. (Intră ventilația de control al cererii)

Ventilația cu control al cererii

După cum sugerează și numele, Ventilația cu control al cererii analizează cererea de ventilație folosind senzori și furnizează aerul exterior după cum este necesar. Acest tip de sistem poate funcționa atât în ​​clădiri mici, cât și în clădiri mari.

Luați în considerare acest exemplu:

Pe măsură ce angajații ajung dimineața la o clădire pentru lucru, un sistem controlar va crește numărul de schimburi de aer în încăperile ocupate. Acest lucru este necesar deoarece pe măsură ce numărul de oameni crește într-un spațiu, crește și cantitatea de CO2. Controlerul va reduce cererea de schimbări de aer atunci când angajații pleacă la sfârșitul zilei. Acest lucru se datorează scăderii CO2 produs în clădire. Cu un sistem controler ventilatie, ventilația dvs. se va regla automat în timpul schimbărilor de ocupare ca acesta. Rezultatele sunt costuri reduse la energie, calitate îmbunătățită a aerului din interior și confort sporit de ocupare.

Trei beneficii cheie pentru a cere ventilație controlată:

1. Reduceți costurile cu energia.

2. Îmbunătățiți calitatea aerului din interior.

3. Creșteți confortul ocupanților.