Nu că trebuie să vă reamintim, dar încălzirea unei case este costisitoare. Costurile de încălzire sunt responsabile pentru aproximativ 30% din factura obișnuită de utilități de acasă – mai mult decât orice alt „sistem” din casă.

Deși există multe modalități de a reduce aceste costuri (cum ar fi folosirea unui termostat programabil sau pur și simplu purtarea unui pulover în loc de a crește căldura), un pas foarte practic pe care îl puteți face este să vă echipați casa cu un sistem de încălzire eficient . Chiar dacă necesită o investiție inițială, vei economisi bani în timp, deoarece cu cât un sistem de încălzire este mai eficient, cu atât are nevoie de mai puțină energie pentru a funcționa, iar acest lucru se poate traduce în facturi mai mici la încălzire.

Ce face un sistem de încălzire eficient?

Desigur, ajută să știi ce definește „eficient”, astfel încât atunci când mergi în căutarea unuia – sau când încerci să stabilești dacă sistemul tău existent este eficient – ​​să știi ce să cauți.

Eficienta unei pompe de căldură este direct afectată de condițiile meteorologice. În climatul moderat, pompele de căldură sunt mult mai eficiente decât un cuptor. În climatele foarte reci, cuptorul este mai eficient (deși pompele de căldură devin rapid concurenți).