Un inverter este un dispozitiv pentru conversia frecvenței. Tehnologia este folosită în multe aparate electrocasnice și controlează tensiunea, curentul și frecvența electrică. Aparatele de aer condiționat inverter își variază capacitatea de răcire/încălzire prin reglarea frecvenței de alimentare a compresoarelor lor.

Ce este Tehnologia Inverter și prin ce este diferită de Tehnologia Non-Inverter?

Un aparat de aer condiționat de tip invertor reglează viteza compresorului pentru a controla debitul de agent frigorific (gaz), consumând astfel mai puțin curent și putere. Un inverter are un control precis al temperaturii și pe măsură ce temperatura setată este atinsă, unitatea își ajustează capacitatea pentru a elimina orice fluctuații de temperatură.
În schimb, aparatele de aer condiționat non-inverter au o capacitate fixă ​​de răcire/încălzire și pot controla temperatura interioară doar prin pornirea sau oprirea compresoarelor.
Aparatele de aer condiționat fără invertor se oprește și pornesc în mod repetat. Consumul de energie și curentul scad la oprirea funcționării, dar crește brusc în momentul repornirii și astfel are un consum mediu mare de energie și variații de temperatură. Ca rezultat, aparatele de aer condiționat cu invertor economisesc mai mult energie și sunt mai confortabile decât aparatele de aer condiționat fără inverter.
Să luăm un exemplu de 1,5 tone AC . Inverterul AC poate funcționa de la. 3 până la 1,7 tone în funcție de necesarul de răcire. AC non-invertor poate funcționa numai la 1,5 tone (capacitate fixă)*.