Un sistem de ventilație cu recuperator de caldura pentru întreaga casă care extrage aerul viciat din casă și aduce aer proaspăt, filtrat. Caracteristica cheie a sistemului este că reține până la 95% din căldură care se pierde în mod normal prin ferestrele deschise, orificiile de ventilație și ventilatoarele extractoare, permițându-vă să faceți economii valoroase de energie.

Sistemul include o unitate care este de obicei instalată în spațiul acoperișului și o rețea de conducte care este instalată în pereții casei dvs., la fel ca cablurile electrice și instalațiile sanitare. 

Ce este ventilația cu recuperare de căldură

Aici, la VentoCool, oferim un serviciu de proiectare a structurii conductelor pentru toți clienții. În plus, folosim numai conducte solide cu curgere lină și fitinguri de înaltă calitate pentru a etanșa fiecare îmbinare, asigurând cea mai eficientă configurație pentru sistemul dumneavoastră.

Ce înseamnă recuperator de caldura?  

Recuperator de caldura înseamnă ventilație mecanică cu recuperare de căldură . Este denumită și ventilație cu recuperare de căldură.  

Cum funcționează ventilația cu recuperare de căldură? 

Conceptul unui sistem ventilatie este pur și simplu de a aduce aer proaspăt din exterior în unitate și, în același timp, de a extrage aer cald umed din încăperile umede din casă. Ambele fluxuri de aer vor trece printr-un schimbător de căldură unde căldura este transferată din aerul extras în aerul proaspăt filtrat, care este apoi distribuit în zonele de locuit din locuință.