Sistemul compact este rapid și ușor de instalat, atât pentru clădirile noi, cât și pentru cele modernizate. Instalarea ar avea loc de obicei pe peretele exterior al clădirii dumneavoastră. Designul său atractiv se va potrivi oricărui interior. Sistemul este ușor de controlat, prin intermediul smartphone-ului sau a telecomenzii sau a sistemului de automatizare a locuinței.

Miezul schimbătorului de căldură încălzește aerul exterior filtrat cu aerul extras. Sistemul este ușor de întreținut prin curățarea sau înlocuirea filtrului de aer.

Ventilator aerisire este montat în încăperile selectate, iar ventilatorul descentralizat cu recuperator de caldura  atrage aer filtrat din exterior. Aerul de alimentare este apoi trecut prin schimbătorul de căldură ceramic și căldura latentă este apoi transferată pentru a se asigura că aerul de alimentare este preîncălzit, permițând recuperarea căldurii de până la 92%. Ventilatorul aerisire efectuează cicluri inverse, care începe să extragă aerul cald, viciat și umed din interiorul clădirii. Această căldură este apoi trecută înapoi în schimbătorul de căldură, gata pentru ca aerul de alimentare să se preîncălzească din nou. Procesul de ventilație controlată permite îmbunătățiri 24/7 ale calității aerului. Sistemul poate fi controlat și prin intermediul senzorilor de umiditate, COV sau CO2.

În mediile închise, cum ar fi dormitoarele, unde expulzăm dioxid de carbon în timpul somnului, putem experimenta adesea niveluri de peste 2000 ppm. Ventilația constantă va ajuta la reducerea acestui nivel la un nivel gestionabil și va preveni efectele negative asociate cu alergenii de uz casnic, astmul sau particulele. 

Ventilația controlată ar trebui să ne permită să îmbunătățim nivelul calității aerului și să asigurăm un control termic eficient.