Ce este o rețea Wi-Fi?

O rețea WiFi este pur și simplu o conexiune la internet care este partajată cu mai multe dispozitive dintr-o casă sau o afacere prin intermediul unui router wireless. Routerul este conectat direct la modemul dvs. de internet și acționează ca un hub pentru a difuza semnalul de internet către toate dispozitivele dvs. compatibile cu Wi-Fi. Acest lucru vă oferă flexibilitate de a rămâne conectat la internet atâta timp cât vă aflați în zona de acoperire a rețelei.

Ce înseamnă Wi-Fi?

În mod ironic, nu reprezintă nimic. Wi-Fi, adesea denumit WiFi, wifi, wi-fi sau wi fi, este adesea considerat a fi prescurtarea pentru Wireless Fidelity, dar nu există așa ceva. Termenul a fost creat de o firmă de marketing, deoarece industria wireless căuta un nume ușor de utilizat pentru a se referi la o tehnologie nu atât de ușor de utilizat, cunoscută sub numele de IEEE 802.11. Și numele a rămas.

Cum funcționează Wi-Fi?

Wi-Fi folosește unde radio pentru a transmite date de la routerul fără fir către dispozitivele cu Wi-Fi, cum ar fi televizorul, smartphone-ul, tableta și computerul. Deoarece comunică între ele prin intermediul undelor de emisie, dispozitivele și informațiile personale pot deveni vulnerabile la hackeri, atacuri cibernetice și alte amenințări. Acest lucru este valabil mai ales atunci când vă conectați la o rețea Wi-Fi publică în locuri precum o cafenea sau un aeroport. Când este posibil, cel mai bine este să vă conectați la o rețea fără fir care este protejată prin parolă sau la un hotspot personal.